Novetats

depositphotos-5261308940.jpg

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 22 Mar 2018

LA RESPOSTA ÉS A LA NATURA  

 

Una gota d'aigua és flexible. Una gota d'aigua és poderosa. Una gota d'aigua és més necessària que mai.

 

L'aigua és un element essencial del desenvolupament sostenible. Els recursos hídrics, i la gamma de serveis que presten, juguen un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental. L'aigua propicia el benestar de la població i el creixement inclusiu, i té un impacte positiu en la vida de milers de milions de persones, a l'incidir en qüestions que afecten la seguretat alimentària i energètica, a la salut humana i al medi ambient.

En l'actualitat més de 663 milions de persones viuen sense subministrament d'aigua potable prop de la seva llar, el que els obliga a passar hores fent cua o traslladant-se a fonts llunyanes, així com a fer front a problemes de salut a causa del consum d'aigua contaminada .

La resposta està en la naturalesa.

 

La celebració d'aquest any se centra en explorar com la natura ens pot ajudar a superar els desafiaments que planteja l'aigua al segle XXI.

 

Els problemes mediambientals, juntament amb el canvi climàtic, provoquen les crisis associades als recursos hídrics que ocorren a tot el món. Les inundacions, sequeres i la contaminació de l'aigua s'agreugen amb la degradació de la coberta vegetal, els sòls, els rius i els llacs.

 

Quan descuidem els ecosistemes, dificultem l'accés als recursos hídrics, imprescindibles per sobreviure i prosperar.

Les solucions naturals poden donar resposta a molts dels reptes relacionats amb l'aigua. Queda molt per fer per implantar les infraestructures ecològiques i harmonitzar-les amb les tradicionals allà on sigui possible. Plantar boscos, reconnectar els rius amb les planes al·luvials i restaurar els aiguamolls retornarà l'equilibri al cicle de l'aigua, a més de millorar la salut pública i els mitjans de vida.

L'Objectiu de Desenvolupament nombre 6, Garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom, inclou un objectiu de reduir a la meitat la proporció d'aigua dilapidada i augmentar el seu reciclatge.

 

Garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tots

 

L'aigua lliure d'impureses i accessible per a tots és part essencial del món en què volem viure. Hi ha prou aigua dolça al planeta per aconseguir aquest somni.

Actualment, però, el repartiment de l'aigua no és l'adequat i per a l'any 2050 s'espera que almenys un 25% de la població mundial visqui en un país afectat per escassetat crònica i reiterada d'aigua dolça.

 

La sequera afecta alguns dels països més pobres del món, intensifica la fam i la desnutrició. Aquesta escassetat de recursos hídrics, juntament amb la mala qualitat de l'aigua i el sanejament inadequat repercuteixen en la seguretat alimentària, els mitjans de subsistència i l'oportunitat d'educació per a les famílies pobres arreu del món.

 

Com podem reduir les inundacions, les sequeres i la contaminació de l'aigua?

En utilitzar les solucions que ja trobem a la natura. 

 

LA NATURA

NACIONS UNIDES 

CONSELL I ESTALVI